Noc divadiel 2024 - RAMAGU: KAROL

Kultúra Kežmarok uvádza

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Sobota, 16. 11. o 21:00 Kúpiť
Názov: Noc divadiel 2024 - RAMAGU: KAROL
  Premiéra Slovenská verzia nevhodné pre vekovú skupinu maloletých do 12 rokov
Cena: 5,00 €
Miesto: Mestské kultúrne stredisko
Starý trh 47
060 01 Kežmarok
Zobraziť na mape

15. ročník otvorených divadiel

Mesto Kežmarok a Divadelný ústav pozýva priaznivcov divadla na 15. ročník celoslovenského podujatia európskeho významu Noc divadiel 2024, ktoré sa uskutoční v sobotu 16. novembra 2024. Noc divadiel je európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Počas Noci divadiel môže publikum skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať divadlom po celú noc.

V Kežmarku sa v rámci Noci divadiel predstaví v Mestskom kultúrnom stredisku, netradične o 21.00 hod. divadlo RAMAGU s ich najnovšou inscenáciou KAROL.

KAROL

ipná absurdná dráma Sławomíra Mrožeka prináša príbeh o hľadaní kolektívneho antihrdinu. Otázka je, ako veľmi sa dokážeme na tom ešte zabávať? Inscenácia Karol Divadla RAMAGU je o postupnom, tichom a nenápadnom strácaní slobody, ktorá už dávno nebola tak prítomná ako dnes. Jej krehkosť je doslova hmatateľná.

Dedko a Vnuk sú poctiví a slušní ľudia až do momentu, keď im pretečie pohár trpezlivosti. Svet, v ktorom žijú, je totiž nezmyselný a zlý. Našťastie, vedia presne, čo robiť. Pokoj im prináša poznanie, že za všetko zlé môže Karol. Absurdná komédia plná vyhrotených situácií je o prízrakoch, ktoré sa skrývajú v šere a uškŕňajú sa na tom, ako postupne slepneme. Kto je Karol? Koľko Karolov poznáme a kde sú hranice, keď sa vytráca slušnosť a my sa začneme meniť na krvilačných lovcov?

Účinkujú: Lukáš Marhefka, Michal Novák, Zdenko Dudžák

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 16. november 2024

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.